Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny :
Hovädzí močing 1,5 kg
Červený vinný ocot 100 ml
Suché červené víno 750 ml
Brandy alebo Portské víno 1dl
Olivový olej 2PL
Anglická slanina 125 g
Soľ, čierne mleté korenie
Sušené slivky 250 g
Gaštany
Modré hrozno 250 g
Čerstvé bylinky zväzok ( bouquet garni )– tymián, rozmarín, petržlenová vňať
Postup :
Mäso nakrájame na väčšie kusy, necháme chvíľu oddychovať. Pripravíme si slaninu, ktorú nakrájame na pásiky. V hrnci si rozpálime olej a osušíme jednotlivé kusy mäsa papierovým obrúskom. Po častiach mäso opekáme z každej strany, nie naraz, znížili by sme teplotu rozpáleného oleja a mäso by sa nám pekne nezatiahlo. Opečené kusy mäsa dáme bokom a v hrnci opečieme slaninu. Vrátime mäso do hrnca, osolíme, okoreníme. Podlejeme vinným octom a vínom, pridáme bylinky, gaštany a slivky. Necháme dusiť domäkka. Posledných 30 min. pridáme modré hrozno.
Servírujeme v hlbokých tanieroch posypané petržlenovou vňaťou, ozdobené vetvičkou tymianu. Podávame k tomu biele bagety a kvalitné zrelé červené víno.