Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny :
Čerstvé ryby – pstruh alebo iný úlovok
Olivový olej
Soľ, korenie
Citrón ( chemicky neošetrený )
Cesnak
Limeta ( chemicky neošetrená )
Olivový olej
Tymián, rozmarín – čerstvé bylinky
Zelerové pyré :
Zeler – 1 väčší kus
Zemiaky 2-3 kusy
Sladká smotana
Maslo
Soľ, korenie
Postup :
Pripravíme gril. Pripravíme si marinádu na ryby. V mažiari vymiešame olivový olej, natrhaný tymián, nastrúhanú kôru z limety, limetovú šťavu, 1 celý cesnak, soľ, korenie.
Vypitvané a očistené ryby, osušíme, po povrchu kože urobíme niekoľko zárezov, posolíme, pokoreníme. Dovnútra každej ryby vložíme vetvičky rozmarínu a tymiánu a kolieska citrónu. Do zárezov vtrieme marinádu.
Keď pred grilovaním ryby potrieme olivovým olejom, zabránime tým ich prilepeniu na gril. Ryby dáme na gril u grilujeme cca 20 min.
Kým grilujeme ryby pripravíme si zelerové pyré.
Zeler očistíme a nakrájame na menšie kúsky, dáme variť do osolenej vody. K zeleru pridáme aj očistené, na kocky nakrájané zemiaky. Zemiaky pyré zahustia. Keď je zeler mäkký, scedíme vodu, zeler so zemiakmi spolu popučíme, pridáme cca 2 PL masla a zohriatu sladkú smotanu cca 2, 5 dcl., závisí od objemu zeleru a zemiakov. Všetko dobre premiešame, ak je nutné dosolíme a nakoniec pridáme šťavu z citróna.