gurmani-ulice_header

Gurmáni ulice

Pouličné jedlo vníma väčšina Slovákov len ako pomerne lacnú možnosť ako sa rýchlo najesť, keď si nestíhame sadnúť do reštaurácie. Na tieto typy jedál sa mnohí pozerajú cez prsty a predstavujú si prepálený olej, v ktorom sa bez výmeny smažia niekoľko dní rezne spolu s hranolkami či zelenina pofidérnej kvality. Iste, aj s takýmto jedlom máme skúsenosti.

Čím ďalej, tým viac však prevádzkovateľom street food stánkov záleží na vysokej kvalite, na čerstvosti a na originalite. Ukáže sa to aj v novom magazíne Gurmáni ulice, v rámci ktorého si posvietia na street food, alebo po slovensky - na pouličné jedlo, trojica známych mužov: Jaro Slávik, Ludwig Bagin a Michal Nemtuda. V magazíne budú tieto slávne osobnosti navštevovať slovenské, ale aj zahraničné mestá a budú ochutnávať a hodnotiť, ktoré jedlo z ulice je to najlepšie.