Miesto sexsymbolu je za podpapučníka: Čo si Jozef Vajda myslí o svojej premene v Hranici?

Obľúbený herec, ktorý aktuálne hviezdi v seriáli Hranica ako chiropraktik Jerguš, patrí k najžiarivejším hviezdam slovenského šoubiznisového neba už desiatky rokov. A hoci vo väčšine hral vždy elegánov a bol za sexsymbol, teraz sa zmenil na liečiteľa z dediny, ktorý je tak trochu pod papučou. Ako túto zmenu prijal samotný herec?

Šarmantný Jozef Vajda je súčasťou šoubiznisu už dlhé roky a stále patrí k tým najlepším a najobsadzovanejším slovenským hercom. Má za sebou stovky rôznych postáv a to nielen na divadelných doskách a v televíznych inscenáciách, ale i vo filmoch či v seriáloch. Okrem talentu určite pútal pozornosť aj svojím výzorom. Herec totiž odjakživa vzbudzoval v ženách veľké sympatie a pri pohľade na jeho fotky z mladosti ani niet divu, že na neho dámy leteli ako osy na med. Prenikavý pohľad, zamatový hlas a vysekané telo určite zamotali hlavu nejednej predstaviteľke nežnejšieho pohlavia.

Svoju charizmu a sexepíl rozhodne nestráca ani s pribúdajúcim vekom a v jeho prípade rozhodne platí, že zreje do mužnosti. O to prekvapujúcejšia bola jeho premena v seriáli Hranica. Jeho postava chiropraktika Jerguša má totiž ďaleko od elegána. Samotný Vajda však túto zmenu vôbec nerieši. „Herec je na to, aby sa chopil každej príležitosti. Nemá mať problém s tým, či je smiešny, trápny, či je negatívnou alebo pozitívnou postavou, taký alebo onaký. Dôležité je podať každú svoju rolu tak, aby mu ju diváci verili. To nie je o tom, že teraz budem odmietať negatívne postavy, lebo chcem byť vždy len za dobrého a pekného. Dobrý herec je dobrý tým, že zahrá čokoľvek,“ povedal v rozhovore pre Rytmus života.

Sledujte seriál Hranica každý pondelok, stredu a piatok o 20:35 na JOJke!