Pavol Michalka o strese pri živom vysielaní: Zažil nočnú moru každého moderátora!

Moderátor Pavol Michalka je tvárou spravodajskej relácie Krimi od jej začiatku, no popri tom pracuje aj na spravodajskej televízii JOJ 24. Práve v štúdiu tejto stanice zažil na vlastnej koži situáciu, ktorá je nočnou morou každého moderátora!

Moderátori spravodajstva hlásia jednotlivé reportáže s pomocou čítačky, na ktorej majú napísané zahlásenia k jednotlivým príspevkom. Kým v minulosti text v čítačke posúval človek v réžii, vo vynovených štúdiách sa už táto kompetencia presunula priamo na moderátorov. Text si posúvajú pomocou pedála, ktorý je zabudovaný v moderátorskom stolíku. To so sebou nesie hneď niekoľko rizík.Stáva sa mi veľmi často, keď moderujem Udalosti o 22 na 24-ke, že si sadnem, dohodneme sa s režisérom čo a ako. Čakáš, ide zvučka a ja vždy zabudnem na to, že mám nohu na pedáli. Odrazu sa pozriem do kamery, do čítačky, zapne sa červená, začnú sa Udalosti a ja zistím, že mám v polke text a musím si ho vrátiť, pretože som ho už posúval,“ prezradil so smiechom Pavol Michalka.

Krimi - Pavol Michalka Zdroj: TV JOJ

Ostrieľaný moderátor sa snaží v takýchto situáciách zachovať chladnú hlavu, no nie vždy je to jednoduché. Najmä, keď svieti povestná červená a díva sa na vás celé Slovensko.Snažím sa to urobiť tak, aby si to nikto nevšimol. Máme tam jedno tlačidlo, ktoré mi to vie celé vrátiť na začiatok. Ale stalo sa aj také, že to dlho trvalo...pamätal som si prvú vetu z úvodu, tak som ju povedal a potom som si uletel. Začal som si vymýšľať a chudáci v réžii nevedeli, kedy už majú spustiť headliny. Ja som sa zasa potil, že už spustite tie headliny,“ zaspomínal si na nočnú moru každého moderátora. Jedným dychom však dodal, že určitá miera stresu v živom vysielaní je tým správnym adrenalínom pre život. „Je to také korenie nášho vysielania. Vždy ťa to povzbudí a dá ti to nový vietor. Určite si potom nemôžeš povedať, že máš monotónnu robotu, lebo každý deň je iný a každý deň sa ti postará o nejakú zábavu alebo prekvapenie,“ dodal.