Šéfkuchár Massimo sa v Mojej mame našiel: Milujem stres a obrovský tlak pri varení!
Jedným zo štyroch špecialistov je aj Massimo Attanasio, ktorý má s reláciami o varení bohaté skúsenosti. Rozdiel medzi reláciou Moja mama varí lepšie ako tvoja a klasickými reláciami o varení je podľa Massima v tom, že v ostatných kulinárskych reláciách väčšinou účinkujú ľudia, ktorí už vedia variť. Tu sú však aj takí ľudia, ktorí nevedia variť vôbec. Princíp relácie je najmä o varení pod obrovským tlakom, a ten nie každý ustojí bez ujmy na pokojnom výraze tváre. Nielen súťažiaci v našej šou sú v neustálom strese. „Ja som stále pod tlakom. Sám si ho však vyrábam. Takto to mám rád, aj v mojej kuchyni som stále pod tlakom. Avšak vedel by som si predstaviť účinkovať v takejto relácii,“ prezradil nám temperamentný Talian.
K vareniu sa Massimo dostal už v útlom veku. „Ja som mal šťastie, že môj otec mal reštauráciu a fabriku, ktorá vyrábala pre hotely a škôlky 12000 jedál denne. Najviac ma zobralo to, že u nás v Neapole sú všetci kuchári pod tlakom, pretože reštaurácie sú stále plné, a tak musíme variť rýchlo,“ konštatuje hodnotiteľ. Zo samotných jedál, ktoré mal tú česť hodnotiť, bol veľmi milo prekvapený: „Tie, čo som ja hodnotil, by sa na moje prekvapenie dali ochutnať. Ten prvý pohľad bol taký zaujímavý. Vieme sa stále učiť aj na zlom, pretože aj z toho zlého sa dá vybrať dobré.“ Hoci v našej kuchyni majú silné zastúpenie ženy a matky, v klasickej talianskej reštaurácii je to úplne opačne. „V Taliansku sú šéfkuchári len muži, málokedy ženy. V domácnosti je to zas opačne a muž sa len pozerá,“ dodáva Massimo, na ktorého sa môžete tešiť aj dnes.
Sledujte premiérovú epizódu Moja mama varí lepšie ako tvoja dnes o 17:55 na JOJke!