Nie je varenie ako varenie: Moja mama je pre ňu ešte väčšia výzva ako stovky „menučiek“!
Majka s Michalom z Košíc sú gastronómami telom aj dušou a vareniu venujú väčšinu svojho života. Majka napríklad pracuje ako kuchárka v reštaurácii, kde pripravujú stovky denných menu a keďže jablko nepadá ďaleko od stromu, jej syn Michal zas študuje posledný rok za kuchára, presne ako ich súper Tomáš. To, že sú takmer profesionálnymi kuchármi, však neberú ako výraznú výhodu v našej relácii. „Ja tu nevarím, ale len radím a po druhé, varím v inej kuchyni –‚menučkové jedlá’. O inom je varenie v práci a o inom je to tu. Nepociťujem to ako výhodu,“ myslí si Majka.
Varenie v našej relácii je predsa len iné, ako varenie 150 jedál, hoci aj tam je časový stres. „Keď to však robíte každý deň, je to rutina, presne ako urobiť ryžu a zemiaky. Urobiť ryžu tu je už však umenie,“ hovorí skúsená kuchárka, ktorá vie presne, čo najviac Slovákom chutí – vyprážané a mastné jedlá či knedle. Azda je to aj tým, že to nezdravšie je väčšinou chutnejšie. Mäsu sa však radšej vyhýba, keďže ho má v práci až-až. Dnešný duel medzi oboma „gastro“ rodinami tak bude opäť napínavý.
Sledujte premiérovú epizódu Moja mama varí lepšie ako tvoja dnes o 17:55 na JOJke!