Habovci sa snažia o návrat k tradíciám a klasike: Vnútornosti sú delikatesa, nie hnus!

Dávid hovorí aj o tom, či je na mamu drzý.

Eva s Dávidom sa snažia prinavrátiť čaro klasickej slovenskej gastronómie a neboja sa do svojich jedál zahrnúť aj vnútorností, ktoré v poslednom čase ľudia neprávom zatracujú. Možno aj vďaka tejto odvahe sa im včera podarilo vyhrať s údeným jazykom s chrenovou omáčkou. „My sa nebojíme. Vždycky sme mali doma aj pľúcka na smotane. Zjeme hocičo, morské plody, chobotnice...“ zhodujú sa Habovci. Podľa nich sú vnútornosti skvelá delikatesa, ktorej sa ľudia boja neprávom. „Problémom je aj to, že málo ľudí vie, ako sa pripravujú alebo ich nevedia zohnať. Človek povie, aký humus a pritom jedia slimáky,“ myslí si Dávid. 

Vnútornosti sú však hitom v celej rodine. Dôkazom toho je aj Vilov knižný bestseller, v ktorom nájdeme množstvo klasických a dávno zabudnutých receptov napríklad z pľúcok či pečene. „Otec sa snažil, aby boli recepty ľahké, cenovo prístupné a nech sa dá z toho navariť veľmi chutne,“ vysvetľuje Dávid.

Moderátor ho, vraj, neprávom obviňuje z toho, že je príliš drzý a kričí na mamu. Dnešná súperka mu však bude v drzosti vážnou konkurenciou. „Boli tu viacerí takí, aj synovec s mamou v okuliaroch, keď tu bola Haklová. Ten ako ziapal po nej... Ľudia aspoň môžu vidieť, že to nie je lízať med. Mohli by si to ísť skúsiť tí, čo na nás nadávajú,“ dodáva Dávid. Čo si pre nás Habovci pripravia dnes?

Sledujte premiérovú epizódu Moja mama varí lepšie ako tvoja dnes o 17:55 na JOJke!