Dnes rozhodne zdravé jedlo bez chémie: Skvelé tipy na kukuričné kura podľa Korbeliča!

Nechajte sa inšpirovať obľúbeným špecialistom.

Po troch remízach medzi Sarvašovcami a Habovcami sa dnes už jednoducho musí rozhodnúť. Práve preto im dal Martin Korbelič náročnú úlohu. Obe dvojice musia pripraviť chrumkavé kukuričné kuriatko so zemiakmi a jarným šalátom podľa vlastnej fantázie. Kukuričné kura je známe tým, že je azda jedinou zaručene zdravou hydinou bez obsahu antibiotík, ktoré sa živí najmä kukuricou a žije vo voľnom výbehu. Potvrdzuje nám to aj špecialista Martin Korbelič, ktorý ho dnes ohodnotí hneď dvakrát. „V prvom rade je menšie, jemnejšie a kŕmené iným spôsobom, čo je na ňom aj vidieť. Tým, že je také maličké, dá sa pripraviť chutne. Celá polka kuraťa, keď ju upečiete a dáte na tanier, vyzerá veľmi sexi. Zahryznete sa už len  do chrumkavej kože,“ hovorí Korbelič.

Ak hovoríme o jeho príprave, najdôležitejší je čas. „Keďže súťažiaci majú málo času, je lepšie to vykosťovať. Alebo aspoň rozrezať stehno ku kosti a teplo sa dostane dovnútra mäsa,“ vysvetľuje špecialista. Dôležité podľa neho je, aby bolo prepečené, ak ho aj nevedia vykostiť. Toto kura sa dá pripraviť na viac spôsobov, vcelku, rozporciovať, zvlášť urobiť stehienka či vyrezať chrupavkovú časť. „Takisto sa môžu použiť len prsia. Úplne sa vyfiletujú do kože. Spravia sa z toho suprimky. To je prso aj s kožou a krídlovou časťou a je to naozaj veľmi efektívne a chutné,“ opisuje Korbelič. Ideálne je piecť kukuričné kura na masle, bylinkách či napríklad cesnaku. Netreba však tiež zabudnúť na sezónnu zeleninu, ktorá má perfektnú chuť – reďkovka, kaleráb, jarná cibuľka a hlávkové šalátiky, z ktorých srdiečka sa dajú použiť. Skvelú chuť doplníme už len dressingami od výmyslu sveta. „V prípade dnešných súťažiacich sa to však nie úplne podarilo,“ dodáva nekompromisný špecialista.

Sledujte premiérovú epizódu Moja mama varí lepšie ako tvoja dnes o 17:55 na JOJke!