Jožko predvádza kuchársky talent aj v zákulisí: Domácou špecialitou pohostil celý štáb!
Jožko je hotový multitalent a kulinárske špeciality sú jeho obrovskou záľubou nielen v Mojej mame. Preto často prinesie z domu rôzne dobroty aj priamo k nám do JOJky. Či už je to torta v tvare kefy, alebo vlastná domáca paštéta, všetko vždy zmizne z tanierov rýchlosťou blesku. Nedávno sme ho napríklad na chodbe zastihli, ako si počas čakania na vyhodnotenie krátil chvíle podávaním domácej paštéty pre celý štáb. „Teraz akurát dávam koštovať všetkým, celému štábu, domácu týždňovú paštétu. Týždeň dozadu som bol na zabíjačke u uja. Paštéty u nás dochucujem ja, viem aká je a preto sa nebojím,“ ubezpečuje nás Jožko o prvotriednej kvalite svojich výrobkov.
Túto špecialitu vyrábajú z čerstvého i pečeného bravčového mäsa či škvariek. „To je u nás už tradícia. Odmalička sme mali zabíjačky. Paštéty, tlačenku, zabíjačku, jaternice. Robíme to dvakrát do roka, nech je na polroka a čerstvé. Neoplatí sa robiť na rok dopredu,“ vysvetľuje mladý kuchársky talent. Azda jedinou mínusom je malé množstvo paštét, ktoré Vivodíkovci vyrobia, keďže nie všetkým hladným krkom sa vždy ujde. Ochutnať však stihol aj Talian Roberto Quattropanetti, ktorý sa takisto poriadne zalizoval.
Sledujte Jožka aj dnes v premiérovej epizóde Moja mama varí lepšie ako tvoja o 17:55 na JOJke!
Autor: Ivan Paško