Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Jožkovi Vivodíkovi s bratrancom Martinom sa v našej šou zatiaľ celkom darí, hoci treba priznať, že v prvý deň bolo ich víťazstvo dosť tesné. Uvidíme, či sa im napokon podarí dotiahnuť sa na slušných 20 epizód, v ktorých si Jožko zaúčinkoval s maminou. Medzičasom mu napríklad pribudli nové povinnosti a väčšinu času musí venovať škole. „Som na Slovenskej technickej univerzite v Trnave v odbore mechatronika v technologických zariadeniach.. Je to ťažké, lebo matika i fyzika je vyžadovaná na vysokej úrovni,“ hovorí budúci inžinier mechatronik. Keďže jablká nepadajú ďaleko od stromu a technickú zručnosť majú v rodine, bratranec Martin zas pracuje v IT priemysle. To však nie je jediné, čo týchto mladých kuchárov spája. Podobní sú aj priezviskom, ktorého pôvod je komplikované. Rodinou sú vďaka mamám a priezviská majú vďaka otcom. Jožko je Vivodík a Martin je Vívodik, teda rozdiely sú iba v dĺžňoch.
Okrem toho chodia naši mladí kuchári spoločne reprezentovať svoju rodnú obec Pusté Sady na mnohé akcie. Robili tak napríklad palacinky pre deti či piekli pizzu. Aj preto sa spoločne prihlásili do Mojej mamy. Ich spoločný tím má dokonca vlastný názov Amateris, preto si dali vyrobiť aj tričká, ktoré dnes uvidíme aj priamo v relácii. „Znamená to amatérski kuchári. Keď chodíme niekam variť či reprezentovať, dáme si spoločné tričká, aby sme neboli ako papagáji a vyzerali sme konzistentne ako ostatní,“ vysvetľuje amatér Jožko. Ich kuchárska sláva však už dávno prerástla obec Pusté Sady, najďalej boli dokonca aj na Orave na Majstrovstvách Slovenska vo varení gulášu.