S chuťami hostí je to hotová veda: Na černohor a vyprážaný syr im však siahnuť nemôžeme!

Klasiky, po ktorých sa Slováci stále najviac zalizujú.

Najprv porazili Jožka s Martinom a teraz si trúfajú ešte na viac. Marcel s nevlastným synom Tomášom berú varenie a gastronómiu skutočne vážne. Dôkazom toho je aj to, že Tomášov otčin si len pred pár mesiacmi otvoril vlastnú reštauráciu doma na Záhorí v Borskom Mikuláši. Skúsenosti s podnikaním už mal, keďže najprv začínal s vlastnou cateringovou firmou či rozvozom pizze. Hneď ako sa naskytla skvelá príležitosť, zobral osud opäť do vlastných rúk a prenajal si reštauráciu. O spokojnosť zákazníkov sa stará spolu s tímom šikovných kuchárov. A hoci sa majiteľ snaží o čo najväčšie množstvo inovácií, chute Slovákov ignorovať rozhodne nemôže. "Robíme aj klasiku, černohor, vyprážaný syr a rezeň. Máme tam však aj iné veci, ako napríklad hovädzie steaky. Teraz vytvárame nové zimné veci s novými vecami. Ideme na viac mäsitejšie jedlá, keďže ľudia majú radi v zime skôr mäso," vysvetľuje Marcel.  

V jedálnom lístku tak budú mať po novom hostia na výber z približne 26 jedál. "To je taký strop. Keď tam je veľa jedál, robí sa to ťažko a kuchári sa potom trápia. Vždy lepšie menej, ako keď človek dostane v reštaurácii bibliu. Málo ľudí vie, ako sa kuchár musí obracať," myslí si novopečený majiteľ, ktorý sa postupne snaží obmieňať ponuku jedál po predchádzajúcom vlastníkovi. "Nejaké veci sa dajú preč a nahradia sa novými. Zostal tam černohor a vyprážaný syr. To sú naše klasické národné jedlá. Ľudia to majú radi a radi si to dávajú," prezrádza Marcel. V našej relácii by však niečo podobné radšej neskúšal a tieto národné klasiky prenechá radšej svojim zákazníkom.  "V reštaurácii by človek mal prísť na niečo, čo si neurobí sám a nerobí to doma bežne," dodáva dnešný súťažiaci. Marcel bude s Tomášom bojovať aj dnes proti novým súperom, hoci recept na černohor zostal predsa len doma na Záhorí. 

Sledujte premiérovú epizódu Moja mama varí lepšie ako tvoja dnes o 17:55 na JOJke!