Peťo cíti chute najmä zrakom: Jedlá dochucuje jediným pohľadom aj bez koštovania!
Šikovníci Peťo s Mirom majú varenie jednoducho v krvi a dostalo sa im postupne pod kožu. Nie je žiadna náhoda, že sa dnes v našej relácii objavia už po sedemnásty raz. V každom varení nám predstavujú nielen nové recepty, ale najmä svoj obrovský talent a dokonalé obracanie sa v kuchyni. Peťovi ide varenie čoraz viac od ruky a mnohí z vás si zaiste všimli, že všetky množstvá ingrediencií I korenín má jednoducho v oku, a to aj bez dôkladnej ochutnávky. "Čo sa týka mäsa alebo rýb, nehovorím, že všetky ingrediencie alebo suroviny, ale väčšinu z nich som už minimálne raz robil. Či už to bola panenka alebo steak, všetkom mám v hlave, koľko čoho treba," prezrádza Peťo. Na ochutnávku teda vôbec nepotrebuje ústa, ale stačia mu absolútne aj oči a jediný pohľad. "Aj doma som zvyknutý na to, že vôbec nekoštujem. Koštujem tým, že sa pozerám, koľko čoho dávam a že sa mi to v hlave skladá," vysvetľuje skúsený gurmán.
S chuťami teda nemá dokonca problém ani v prípade, že ide o nový druh korenia či neznámu značku. V takom prípade len ovonia a až v prípade, že si nie je celkom istý, tak načrie a jemne okoštuje, či nie je mäso náhodou prebité. "Varím tak, aby som nemusel koštovať, ale len očami," hovorí profík Peťo. Výnimkou dokonca nie je ani obávané chili, s ktorým treba byť v kuchyni opatrný. "Chili zacítiš už len keď krájaš tú papriku. Už vtedy vieme, či ju dáme celú alebo len polovičku," objasňuje profesionálny degustátor. Táto taktika sa mu zatiaľ nikdy nevypomstila a môže jej dôverovať aj naďalej. Dôkazom toho sú aj súperi, ktorí boli zatiaľ vždy spokojní. "Problém je skôr so soľou, či už je to moc slané alebo málo. Každý si však dosolí podľa toho, koľko potrebuje," zamýšľa sa spolubojovník Miro. Uvidíme, ako si s ingredienciami chalani poradia dnes v treťom súboji s milovníčkami koní Andreou a Nikou.