Chrumkavá, chutná a hlavne tá pravá: Poznáme recept na najlepšiu pizzu!
Nová dvojica Pierre a Renato sú vážnou konkurenciou pre ostrieľaného Cyrila a Donala. Za ich skvelými výkonmi sa skrýva nielen talent, ale aj profesionálne zručnosti, keďže obaja majú ku gastronómii veľmi blízko. Pierre sa venuje distribúcii kvalitnej ručne vyrábanej čokolády z Brna a takisto aj francúzskym vínam. Jeho špecialitou sú aj dealkoholizované nealko druhy vína. Jeho parťák a kamarát Renato zas pracuje v pizzérii, kde má na starosti prípravu viac než 50 druhov tejto talianskej pochúťky. Medzi jeho najnetradičnejšie výtvory patrí pizza s hľuzovkovou salsou a makom. Najviac však majú zákazníci v obľube pizzu Roma so slaninou, kukuricou či syrom alebo pizzu Slovakia so salámou, cibuľou, nivou a vajcom.
Renatova pizza je však iná, než na aké sme vo väčšine pizzérií zvyknutí. Ide totiž o pravú taliansku pizzu, ktorej recept nám mladý pizzér prezradil. „Potrebujeme 3700 g ľadu, olivový olej, slnečnicový olej, soľ, kvasnice, múka a to je všetko. Ľad preto, lebo sa to roztopí na vodu a potom sa to zmieša. To je to pravé talianske cesto,“ prezrádza Renato. Následne sa cesto vloží do boxu, kde nakysne, aby bolo ďalší deň ešte lepšie. Potom ho odležané upečú na peci na dreve, kde ho musia špeciálne otáčať, aby sa odspodu nespálilo. On sám má pritom rád vskutku netradičnú verziu pizze – hranolkovú, kde mu jeho kolegovia kuchári vložia na klasickú margeritu so syrom hranolky.