Nenechajte mak zhorknúť: Zuzka Sabolová má pre vás skvelý tip!

Ako na to?

V Mojej mame sa stretávame nielen so skvelými dvojicami a receptami, ale popri nich sa vždy dozvieme aj mnohé zaujímavé rady a tipy, ktoré nám pomôžu aj v bežnom domáckom varení. Presne ako nedávno, keď sa dievčatám Lýdii a Veronike podarilo urobiť makové šúlance takmer bezchybne, keby ich nezradil horký mak, ktorý prerážal inak výbornú chuť výsledného jedla. Zrejme práve tento fakt bol sympatickým kuchárkam osudný a špecialistka Zuzka ich napokon poslala domov. Ešte predtým im však prezradila skvelý tip na to, ako zabrániť zhorknutiu tejto chutnej suroviny, ktorej prekáža najmä vlhkosť. „Neviem, čo robíte s makom, keď si ho kúpite, ale ja ho vždy presypem z pôvodného vrecka do vzduchotesnej nádoby a presuniem ho do špajze na tmavé miesto. Keď ho necháte v pôvodnom vrecku a na svetlom mieste, zvykne zhorknúť,“ prezradila nám Zuzka. 

Moja mama - recepty sulance Moja mama - recepty sulance Zdroj: joj.sk

​Špecialistka rovnako odporúča mak ochutnať ešte predtým, než ho použijeme. Pokiaľ je veľmi horký, stačí ho prepláchnuť vlažnou vodou a vysušiť v rúre. Ak by nepomohlo ani to a mak zostane stále horký, stačí ho dorobiť s práškovým cukrom, ktorý zmierni horkosť. Keby sa týmto receptom riadili dievčatá pri svojich šúľancoch, neprerážala by okrem horkosti maku aj kyslosť ovocia, ale výsledný dojem by bol chuťovo oveľa vyváženejší a neutrálnejší.

Sledujte Moja mama varí lepšie ako tvoja dnes o 17:55 na JOJke!