Prílohy k jedlám sú už dávno "out": Skúste ich radšej nahradiť ako dievčatá!
Veselé dievčatá Adriana sú späť v hre a ani tentoraz nezostali svojej povesti nič dlžné. Opäť prišli so skvelými receptami a opäť sú maximálne zohraté. Netreba však zabudnúť ani na netradičné suroviny, ktoré pri varení používajú. „Myslím si, že máme veľmi zaujímavé recepty. Kohútie žľazy na vínovo-estragonovej omáčke či najbližšie flank-steak na coca-colovej omáčke. Nejdeme na štandardné prílohy, vždy sa snažíme recepty ozvláštniť a najmä používame suroviny, ktoré sú u nás bežne dostupné,“ prezrádzajú dievčatá, ktoré by rady dokázali, že aj za malé peniaze sa dajú robiť veľké zázraky. Žľazy nie sú pritom drahé, akurát je to podľa dievčat problém zohnať na Slovensku. Ony samy si ich dovážajú z Maďarska, kde je to pomerne bežná surovina.
Ich prioritou je pritom vymeniť tradičné prílohy za iné suroviny. „Ryža a zemiaky sú už obohraté, chceli teda niečo iné, modernejšie a ľahšie. Mnohí ľudia si v našich receptoch nájdu bezlepkové variácie. Napríklad bataty, ryžovú múku, bolo to o to zdravšie. Polentu s bylinkami, prímorské jedlá, ktoré nie sú len ryby, ale aj iné mäso,“ pokračujú dievčatá. Po inšpiráciu chodia po celom svete. Keď chodia po reštauráciách, tak inšpirujú a skúšajú to doma. „Chute sa dajú prispôsobiť aj tým, že naše suroviny sa inak dochutia. Napríklad použijeme namiesto petržlenovej vňate koriander a získa to iný rozmer,“ dodávajú šikovné kuchárky. Najčastejšie však používajú čerstvé bylinky. Adriana má dokonca aj vlastnú záhradku, v ktorej má byliniek na rozdávanie. Aj preto si doniesli do relácie vlastnú mätu.
Sledujte reláciu Moja mama varí lepšie ako tvoja dnes o 17:55 na JOJke!
Pozrite si top recepty hviezd Ivana a Fera: