Prepeličie mäso a jeho nezastupiteľné miesto v kuchyni: Prečo patrí na náš tanier?

Dôvodov je viac.

V Mojej mame sme mali tento týždeň recept so zaujímavou a nedocenenou surovinou, akou prepeličie mäso jednoznačne je. A hoci sa ju dievčatám Mariene a Gabriele nie tak celkom podarilo dovariť v tak krátkom čase, ich recept na prepelicu vo fólii stál rozhodne za to. Moderátor Milan "Junior" Zimnýkoval však všetkým divákom pripomenul aj to, aké zdravé prepeličie mäso v skutočnosti je. A toto je jeden z hlavných dôvodov: "Telesná teplota prepelíc je 42 stupňov, a to znamená, že všetky potenciálne škodlivé baktérie sa jednoducho uvaria. Prepeličie mäso je vďaka tomu zdravotne nezávadné a nehrozí mu žiadna vtáčia chrípka. Okrem toho je mimoriadne výživné." Prepeličku teda rozhodne môžeme odporučiť. Mäso obsahuje vitamíny zo skupiny A, B, H, K. obsahuje draslík, horčík a meď. Tieto živiny posilňujú kardiovaskulárny systém. Okrem toho je prepelička vhodná takisto pre tých, ktorí sú aktuálne na diéte. Toto mäso je totiž nízkokalorické.

Rovnako zdravé sú však aj prepeličie vajíčka, ktoré sú päťkrát menšie ako slepačie, zato obsahujú 2,5-krát viac vitamínov A, B1 a B2. Okrem toho sa môžu popýšiť 5-krát vyšším obsahom fosforu, draslíka a železa.

Sledujte reláciu Moja mama varí lepšie ako tvoja v pondelok až piatok o 16:50 na JOJke!

Pozrite si Juniorove kúzlo: