Kurací perkelt pani Martušky s haluškami
Suroviny na 4 porcie:
Halušky:
750 gramov polohrubej múky
2 vajcia
2dcl vody
0,5 dcl oleja
Soľ
Perkelt:
750 gramov kuracích pŕs
200 ml (jeden kelímok) smotany na varenie
1 PL hladkej múky
2 PL sójovej omáčky
1 KL soľ
4 PL červená sladká paprika
1PL štipľavá paprika
mletá rasca
čierne korenie
voda
Postup:
Nakrájame kuracie prsia na kocky, alebo rezance. Do väčšej panvice dáme olej a na oleji osmažíme kuracie prsia. Pridáme sójovú omáčku, sladkú a štipľavú papriku, rascu, korenie.
Keď je mäsko opečené, podlejeme ho vodou, prikryjeme a dusíme 20-30 minút.
Keď je mäso mäkké, zmiešame hladkú múku so smotanou na varenie. Prilejme k mäsu, necháme zovrieť a odstavíme. Ak je treba- posolíme. Medzitým ako sa dusí mäso, si pripravíme halušky.
Múku zmiešame s olejom, soľou, vajcami a vytvoríme cesto.
Cesto dáme cez "haluškovač" do vriacej vody. Uvaríme a podávame s kuracím perkeltom.