Zbojnícke halušky s kapustou a mäsom
Suroviny na 4 porcie:
1 kg hladkej múky
5 litrov vody na varenie halušiek
1 kg soli
1 kg kyslej kapusty
½ kg bravčovej masti
4 ks - 300 g bravčového mäsa z pliecka
rasca
mleté čierne korenie
1 liter oleja
Postup:
Do hrnca dáme variť vodu na halušky.
Nakrájame na drobno kapustu, dáme ju do hrnca spolu s masťou a necháme dusiť.
Potom dáme do misky vodu s múkou a spravíme vláčne cesto.
Keď zovrie voda pridáme soľ a cez „haluškár“ robíme halušky.
Halušky varíme cca 5 minút.
Po uvarení prvú várku opláchneme v studenej vode a dáme do misky s masťou.
Mäso nakrájame na 4 ks , vyklepeme, osolíme, okoreníme.
Na panvicu dáme olej a pomaly mäso pečieme .
Udusenú kapustu zmiešame s haluškami.
Nakoniec dáme halušky na tanier a preložíme upečeným mäsom.