Rybacie fašírky a zemiaky s tymiánom
Suroviny:
1/2 - 1kg očistenej ryby (kapor)
1dcl octu
1 PL soľ
1 lyžička čierne mleté korenie
1 lyžička majoránky
2 vajcia
3 strúčky cesnaku
30 dkg anglickej slaniny
1/2 kg strúhanky
1/2 l oleja
1/2 kg zemiaky (najlepšie rovnakej veľkosti)
2 PL korenia na grilovanie
čerstvý tymian
Obloha: uhorka, rajčina, ľadový šalát
Postup:
Rybu dáme uvariť do vody, kde dáme ocot. Zemiaky umyjeme, rozrežeme, dáme na plech, okoreníme, osolíme, polejeme olejom a pečieme na 220°C. Rybu po uvarení očistíme, vykostíme a pomelieme na mäsovom mlynčeku s najmenšími dierkami. Ochutíme a obalíme v strúhanke, pražíme. Kaprie gule podávame s pečenými zemiakmi a ľahkým zeleninovým šalátom.