Krevetky s cukinovými hranolčekmi
Suroviny:
800g lúpané kokteijlové krevetky
4 ks väčšie cukety
250g kukuričný alebo zemiakový škrob
250g strúhaný parmezán, môže byť aj v celku a nastrúha sa pred varením
1 ks citrón s hrubšou kôrou
1 ks ľadový šalát
200g „vogel“ tzv. vtáčí šalát
200g rukola
1 ks omáčka „Sweet Chilly“
cesnak, olivový olej, ocot, soľ, čierne korenie a čerstvá petržlenová vňať
Postup:
Nakrájame cukety na tenšie hranolčeky, vložíme do menšej igelitovej tašky so škrobom a soľou, tašku uzavrieme a dobre potrasieme. Obalené hranolčeky poukladáme na vymastený plech a posypeme parmezánom, dáme piecť do rúry. Nakrájame citrón aj so šupkou na malé kúsočky a zmiešame s chilli omáčkou v malej miske. Na panvici v troche oleja podusíme krátko krevety s cesnakom, korením a soľou. Do veľkej misy nakrájame ľadový šalát a nakrátko necháme ponorený v studenej slanej vode, vodu zlejeme a pridáme ocot a olivový olej a k tomu pridáme rukolu a vogel šalát, jemne všetko zamiešame šalátovými lyžicami.