Rybacie rolky s avokádovým dipom a zemiačikmi
Suroviny:
800g rybacie filety, môžu byť zo pstruha, ale aj zo zubáča či lososa podľa chuti rodiny
300g ovsených vločiek
500g nových zemiačikov
2 ks avokáda
3 ks vajcia
4ks mrkva
2 ks pomaranč
2 ks citrón
1 zväzok - čerstvý rozmarín
kukuričný olej, olivový olej, soľ, čierne korenie, sladká mletá paprika, hlávka cesnaku
Postup:
Filety pokrájame a zmiešame v miske s vločkami a vajcami, dochutíme paprikou, cesnakom, korením a soľou necháme postáť. Potom vytvarujeme a opekáme na teflónovej/keramickej panvici s trochou oleja. Zemiačiky dáme piecť do rúry v šupke a posypané rozmarínom a soľou a pokvapkané olejom. V miske si rozotrieme vydlabané avokádo s cesnakom, soľou a pár kvapiek citrónovej šťavy. Mrkvu nastrúhame na tenké rezance, pomaranč a citrón na plátky a podávame ako prílohu.