Grilovaný Hermelín v alobale so šalátom
Suroviny:
4 ks hermelínu
olivový olej
4 ks červenej cibule
250 g cherry paradajok - ďatlové červené angelle
bazalka
1 väčšia hlavička ľadového šalátu
šalátové korenie
olivový olej
ocot
balzamiko
citrónová šťava
mladé zemiaky alebo baby zemiačky
brusnicový džem
Postup:
Hermelín posolíme a dochutíme korením, na rýchlo opečieme na grilovacej panvici, aby sme získali štruktúru grilu, spolu s nakrájanou cibuľkou ho zabalíme do alobalu a do predohriatej rúry na 220 St. Celzia dáme piecť na cca 15 minút.
Medzitým si dáme variť zemiaky vo vode, ktorú posolíme a pri podávaní jemne na uvarené zemiaky pridáme maslo a pažítku.
Ako hlavnú a veľkú prílohu podávame šalát z ľadových listov, cherry paradajok, šalotky, ktorý dochutíme olivovým olejom, citrónovou šťavou a kvapkami balzamikového octu. Nesolíme.
K jedlu sa výborne hodí brusnicová omáčka podávaná k hermelínu.