Kuracie prsia s pečenými zemiakmi a baklažánovym dipom
Suroviny:
4 kuracie rezne
600g zemiakov varný typ B
1 stredný baklažán
100 ml biely jogurt
100ml tatarská omacka
100 ml majonéza
3 PL hladkej muky
2 PL solamyl
1 KL grilovacie korenie
1 KL sušený cesnak
drvená rasca
soľ
5 PL olivový olej
2 stručiky cesnaku
1 PL opečeného sézamu
trocha žeruchy na ozdobu
Postup:
V miske si zmiešame hladkú múku so solamylom, grilovacím korením a sušeným cesnakom podľa potreby. Zemiaky umyjeme a nakrájame na stredne veľké kúsky., poukladáme ich na pekáč a dochutíme soľou grilovacím korenim a drteným kminom. Dáme upiecť do rúry na 25 minút. Baklažan očistíme a nakrájame na kolieska, ktoré na panvici a troche oleja opečieme z oboch strán, vložime do vyššej nádoby a ponorným mixérom rozmixujeme na kašu , pridáme jogurt ,tatarskú omáčku , majonézu, a tak premiešame všetko spolu , nakoniec pridáme roztlačený cesnak, olivový olej a dôkladne premiešame. Kuracie rezne umyjeme, osušíme , obalíme v múkovej zmesi a orestujeme na panvici s rozohriatym olejom. Servírujeme spolu z pečenymi zemiakmi a baklažánovym dipom, ktorý podávame zvlašť v miske posypaný sézamom, nakoniec posypeme kuracie prsia trochou žeruchy.
Pozrite si celý postup prípravy jedla v našom archíve úplne zadarmo. Moja mama varí lepšie ako tvoja prichádza s premiérovými epizódami a receptami vždy od pondelka do piatka o 17:55 na JOJke!