Tagliatelle so sardelkami a cesnakovou pangrattato
Suroviny:
400g tagliatelle
100g sardelové filety v olivovom oleji
1 malý paradajkový pretlak
3 PL strúhanky
3 PL olivového oleja
2 strúčiky cesnaku
1 hrsť píniových orechov
1 PL strúhaného parmezánu
soľ
korenie
cukor
čerstvá bazalka
Postup práce:
Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu al dente.
Kým sa varia cestoviny, uvaríme si omáčku na cestoviny. Sardelové filety scedíme z oleja. Na panvici rozohrejeme olej, do ktorého dáme očistený cesnak nakrájaný na plátky. Hneď pridáme aj odkvapkané celé filety zo sardeliek. Pridáme paradajkový pretlak, cukor, píniové oriešky a necháme spolu zovrieť. Varíme asi dve minúty a odstavíme.
Nasucho rozohrejeme panvicu, nasypeme do nej strúhanku a opražíme na oleji dozlata. Keď je takmer hotová, tak pridáme zvyšný roztlačený cesnak a dopražíme asi tak 30 sekúnd, aby cesnak nezhorkol. Necháme pongrattato vychladnúť, potom pridáme do nej nasekanú bazalku a parmezán.
Hotové cestoviny zmiešame s omáčkou a posypeme pongrattatou a bazalkou.
Pozrite si celý postup prípravy jedla v našom archíve úplne zadarmo. Moja mama varí lepšie ako tvoja prichádza s premiérovými epizódami a receptami vždy od pondelka do piatka o 17:55 na JOJke!