Špagety s mäsovými guľkami v paradajkovej omáčke
Suroviny:
400 g mletého hovädzieho mäsa
400 g špagiet
500 g olúpaných rajčín
100 g stopkového zeleru
50 g prerastenej slaniny
1 jablko
1 cibuľa
5 PL oleja
1 struk cesnaku
2 PL cerveneho vinneho octu
2 PL trstinoveho cukru
1 malá konzerva rajčinový pretlak
soľ
korenie
čerstvá bazalka
50 g strúhaného parmezánu
Postup :
Mleté mäso dáme do misy pridáme soľ, korenie a na drobno nasekané jablko a dobre premiešame. zo zmesi tvarujeme malé guľky ktoré opekáme dohneda na rozohriatej panvici s olejom. hotové guľky dáme bokom, dáme variť vodu na špagety. Na výpeku orestujeme dochrumkava nakrájanú slaninku, do sklovita nakrájanú cibuľu pridáme nasekané a šupky zbavené rajčiny podusíme krátko a pridáme nasekaný stopkový zeler, cukor, soľ, korenie, vínny ocot, paradajkový pretlak a roztlaceny cesnak. Všetko spolu podusíme až kým sa sťava trochu zredukuje. Do vriacej vody dáme variť špagety a keď sú all dente scedíme, neoplachujeme. Zredukovanú omáčku rozmixujeme do hladka ponorným mixérom, dochutíme a opäť prehrejeme uz aj s mäsovými guľkami asi tak 3 min a odstavíme. Pridáme špagety, opatrne premiešame, aby sme nerozbili guľky. Servírujeme na tanier, naložíme spagety s omáčkou, troška posypeme parmezánom a čmas
erstvou bazalkou.
Pozrite si celý postup prípravy jedla v našom archíve úplne zadarmo. Moja mama varí lepšie ako tvoja prichádza s premiérovými epizódami a receptami vždy od pondelka do piatka o 17:55 na JOJke!