Bravčová panenka s pečenou cukinou s parmezánom a batatmi s rozmarínom
Suroviny:
600g bravcovej panenky
2 male cukiny
600g batatou
70 g struhaneho parmezánu
3 vetvicky cerstveho rozmarinu
1 KL susenej salvie
sol
cierne mlete korenie
3 PL flora gold
trocha cerstvej petrzlenovej vnate na ozdobu
Postup:
Bravcovu panenku umyjeme a osusime , bataty aj cukiny takisto umyjeme a osusime. Na velky plech na pecienie dame papier na pecenie kde ulozime na jednu stranu bataty ktore sme ocistili a nakrajali na kolieske 1 cm hrube posypeme solou salviou a rozmarinom , premiesame. Cukinu takisto po dlzke nakrajame na 1 cm hrube platky a posypeme parmazanom ktory sme zmiesali s nasekanym rozmarinom a poukladame na pekac. potom bravcovu panensk osolime a okorenime a prudko opcieme po stranach na flore, pridame na pekac ku cukinam a batatom a dame piect do vyhriatej rury na 15 min, potom vyberieme z rury pekac a pred servirovanim panenku zabalime do alobalu aby bola stavnata. Servrujeme na tanier poukladame par platkov batatov dva platky cukiny a 3 hrubsie platky panenky a dozdobime petrzlenovou vnatou.
Pozrite si celý postup prípravy jedla v našom archíve úplne zadarmo. Moja mama varí lepšie ako tvoja prichádza s premiérovými epizódami a receptami vždy od pondelka do piatka o 17:55 na JOJke!