Fish and chips s hráškom na masle
Suroviny:
4x 120g tmavej tresky
400g zemiakov
300g mrazeného hrášku
1 PL masla
2 PL hl múky
2 vajcia
strúhanka na obaľovanie z rozmixovaných cornfleksov
300g kokosový olej
soľ + korenie
Postup:
Zemiaky očistíme a nakrájame na tenké plátky, ktoré v studenej vode dobre prepláchneme a potom v utierke osušíme, dáme na plech a omastíme kokosovým olejom a dáme smažiť do vyhriatej rúry, zatiaľ si pripravíme ryby. Ryby umejeme a osušíme, potom osolíme a obalime v trojobale a nakoniec vysmažíme v kokosovom oleji. Hrasok povaríme v osolenej vode do mäkka, potom scedíme a prehrejeme na masle.
Servírovanie:
Na tanier položíme hotové chipsy a rybu a vedľa uložíme hrášok.
Pozrite si celý postup prípravy jedla v našom archíve úplne zadarmo. Moja mama varí lepšie ako tvoja prichádza s premiérovými epizódami a receptami vždy od pondelka do piatka o 17:55 na JOJke!