Penne s mozzarellou, bazalkovou pastou a kešu orechmi

Recept od Lopošových.

Ingrediencie:

250g mozzarelly
2 hrste čerstvej bazalky
soľ
mleté čierne korenie
3 strúčiky cesnaku
100ml olivového oleja
400g cestovín penne 
200g cherry paradajok
20g nesolených kešu orechov
 
Postup:
 
Bazalková pasta:
Do mixéra dáme nahrubo nakrájané lístky bazalky, štipku soli, trochu čierneho mletého korenia a nadrobno nakrájaný cesnak. Zalejeme olivovým olejom a rozmixujeme na pastu.
 
Cestoviny:
Penne uvaríme v osolenej vode al dente ( 8-10 minút ). Scedíme a trochu vodu v ktorej sme varili cestoviny si odložíme. Na veľkú panvicu nalejeme asi 4 lyžice vody z cestovín. Pridáme uvarené penne cestoviny a bazalkovú pastu. Premiešame a pridáme na polovice nakrájané cherry paradajky. Povaríme. kešu orechy opražíme nasucho na panvici. Mozzarellu nakrájame na malé kocky.

Pozrite si celý postup prípravy jedla v našom archíve úplne zadarmo. Moja mama varí lepšie ako tvoja prichádza s premiérovými epizódami a receptami vždy od pondelka do piatka o 17:55 na JOJke!