Zemiaková baba s kyslou kapustou na klobáske
Ingrediencie:
8 až 10 zemiakov
100 g až 150g slaniny
2 PL polohrubej múky
1 menšia cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 vajce
2 č.l. majoránu,
2 č.l. mletej rasce
Postup:
Plech potrieť bravčovou masťou a vysypať strúhankou.
Postup:
Zemiaky očistíme, v mixéri rozmixujeme, pridáme opraženú slaninu s cibuľou, vajce cesnak a koreniny. Dame piecť do vopred vyhriatej rúry na 200 stupňov C.
Kapusta
800 g domácej kyslej kapusty
2 nožičky domácej, alebo inej dobrej klobásy napr. čabajky
1 cibuľla
2 strúčiky cesnaku
1 č.l.červenej mletej papriky sladkej, 4 farebné korenie,rajčinová šťava
Postup:
Cibuľu orestujeme do zlatista, pridáme na koliečka nakrájanú klobásu, kyslú kapustu, koreniny podlejeme vodou a dusíme do mäkka.
OZDOBA
Pažitka, kyslá smotana
Pozrite si celý postup prípravy jedla v našom archíve úplne zadarmo. Moja mama varí lepšie ako tvoja prichádza s premiérovými epizódami a receptami vždy od pondelka do piatka o 17:55 na JOJke!