Hydinové soté podľa „Soté majstra“
Suroviny:
800 g kuracích pŕs
4 ks malé cibuľky
Cesnak
Korenie
Paprika
Soľ
Slnečnicový olej
Rajčiny
Ryža, cestoviny, zemiaky
Maslo
Petržlenová vňať
Postup:
Mäso umyjeme, osušíme a krájame na malé kocky alebo slížiky.
Na oleji si do zlata opečieme cibuľu a dáme ju extra. Potom na inej panvici si opečieme zprudka mäso z každej strany 3 minúty. Do mäsa pridáme cibuľku, už posolené mäso pokoreníme a jemne popaprikujeme a pridáme pokrájaný cesnak . všetko spolu prepečieme a dodáme maslo a petržlenovú vňať na zjemnenie. Podávame s ryžou, ktorú 1 šálku ryže dobre umyjeme, opražíme na oleji a zalejeme 1,5 šálkou vody, necháme zovrieť a odstavíme. Dôležité je, že ryžu necháme prikrytú. Môžeme do nej pridať kari alebo majoránku.