Hydinové soté podľa „Soté majstra“

Recept od Medvediovcov.

Suroviny:

800 g kuracích pŕs
4 ks malé cibuľky
Cesnak
Korenie
Paprika
Soľ
Slnečnicový olej
Rajčiny
Ryža, cestoviny, zemiaky
Maslo
Petržlenová vňať 

Postup:

Mäso umyjeme, osušíme a krájame na malé kocky alebo slížiky.
Na oleji si do zlata opečieme cibuľu a dáme ju extra. Potom na inej panvici si opečieme zprudka mäso z každej strany 3 minúty. Do mäsa pridáme cibuľku, už posolené mäso pokoreníme a jemne popaprikujeme a pridáme pokrájaný cesnak . všetko spolu prepečieme a dodáme maslo a petržlenovú vňať na zjemnenie. Podávame s ryžou, ktorú 1 šálku ryže dobre umyjeme, opražíme na oleji a zalejeme 1,5 šálkou vody, necháme zovrieť a odstavíme. Dôležité je, že ryžu necháme prikrytú. Môžeme do nej pridať kari alebo majoránku.

Pozrite si celý postup prípravy jedla v našom archíve úplne zadarmo. Moja mama varí lepšie ako tvoja prichádza s premiérovými epizódami a receptami vždy od pondelka do piatka o 17:55 na JOJke!