Kuracie medailónky s opekanou zeleninou
Suroviny:
4 ks kuracích pŕs
olivový olej
1 ČL masla
čierne korenie
morská soľ
1 väčšia cukina
2 hrubostenné papriky (zelená, žltá)
4 šalotky alebo menšie mladé cibule
2-3 strúčiky cesnaku
1 bal. cherry paradajok (cca. 200 g)
provensálske bylinky
Postup:
Kuracie mäso nakrájame na malé rezníky a zľahka vyklepeme. Okoreníme a opečieme na panvici s rozohriatym olejom a maslom. Opečieme zo všetkých strán, chvíľu necháme postáť a preložíme do inej nádoby, ktorú prikryjeme napr. tanierom, aby ostali prsia v teple. Očistenú a nakrájanú zeleninu opečieme na olivovom oleji a dochutíme soľou, čiernym korením a provensálskymi bylinkami. Môže sa podávať napr. aj s opečenou bagetou alebo toastom.