Kurací paprikáš s varenými kolienkami
Suroviny:
2 ks kuracích pŕs
1 stredne veľkú cibuľu
2 – 3 PL oleja
1 PL masla
1KL mletej sladkej červenej papriky
½ KL soli
trochu mletého čierneho korenia
1 PL hladkej múky špeciál na zahustenie
1 šľahačku na šľahanie
½ citróna
niekoľko lístkov rukoly
Ako prílohu:
½ balíka cestovín – kolienok
1 KL soli
1 PL oleja
POSTUP:
Do hrnca dáme variť vodu, do ktorej sme pridali 1 PL oleja a 1 KL soli, aby cestoviny neboli bez chuti. Do kastróla dáme olej a necháme ho pomaly rozohriať. Očistíme cibuľu a pokrájame ju nadrobno. Cibuľu nasypeme do horúceho oleja, necháme pražiť a zatiaľ umyjeme a dočistíme kuracie prsia. Pokrájame ich na malé kocky. Cibuľku občas premiešame a necháme ju opiecť do sklovita. Pridáme mletú červenú papriku, nakrájané mäso, trošku podlejeme, rozhrnieme na celú plochu kastróla (nemiešame!), posolíme, pokoreníme a ešte trochu podlejeme. Prikryjeme a necháme dusiť do mäkka.
Do vody, ktorá medzitým zovrela, nasypeme kolienka a za občasného premiešania ich necháme uvariť. Po uvarení zlejeme, necháme dobre odkvapkať a preložíme do misky. Ak sa lepia, pridáme polovicu masla a premiešame.
Druhú polovicu masla pridáme na mäso, ktoré bude najchutnejšie, ak sa voda celkom vyvarí.