Panenka v župane s opekanou cuketou, baby zemiakmi a brusnicami
Suroviny:
panenka (na 4 porcie)
4 plátky oravskej slaninky
baby zemiaky
brusnice
slnečnicový olej
rozmarín, tymián
soľ
mleté čierne korenie
olivový olej
pár lístkov bazalky
1 menšia cuketa
Postup:
Baby zemiaky si umyjeme a dáme variť do osolenej vody cca 10 min. Kým sa varia, pripravíme mäso.
Panenku nakrájame na 4 hrubšie steaky. Neklepeme tĺčikom, ale stačí rukou párkrát silnejšie postláčať. Nasolíme, okoreníme, na každý kus mäsa pridáme 2 lístky čerstvej bazalky a obalíme to do plátku slaninky. Spojíme špajdľou. Sprudka opečieme panenku z každej strany (použijeme slneč. olej). Opekáme s troškou rozmarínu. Potom vložíme mäsko do rúry predhriatej na 160°C na cca 8-10min.
Baby zemiaky vyberieme, nakrájame na kolieska a opekáme na olivovom oleji na panvici, posypeme bylinkami, podľa potreby dochutíme ešte soľou a korením.
Cuketu si umyjeme, odstránime obidva konce a nakrájame ju na hrubšie kolieska. Posolenú a pokorenenú ju restujeme na olivovom oleji na druhej panvici.