Palacinky s gaštanovým krémom a kiwi

Recept od Penthorovcov.

Suroviny:

500 ml mlieka
300 – 400 g hladkej múky
soľ
250 g gaštanové pyré
250 g mascarpone
300 g práškový cukor
2 zrelé kiwi
mletá škorica
pomaranč
olej
šlahačka v sprayi

Postup:

Zarobíme si cesto na palacinky z hladkej múky, vajíčka, mlieka, štipky soli a cukru. Pre nadýchanejšie cesto môžeme bielka oddeliť od žĺtkov a vyšľahať ich a až tak pridať do zmesi, cestom tak bude jemnejšie. Gaštanový krém si pripravíme z mrazeného pyré ktoré nastrúham na hobliny a nechám ich roztopiť, pridám práškový cukor, a mascarpone krém a s mixérom vymiešam krém dohladka. Ako náhle si upečieme palacinky, rozprestrieme si ich na tanier a rozotrieme do nich krém, a prekladáme ho plátkami kiwi ktoré sme si predtým ošúpeme a nakrájame na mesiačiky. Po zrolovaní, alebo preložení palaciniek ich posypeme škoricou a ako ozdobu môžeme použiť plátky pomaranča.

Pozrite si celý postup prípravy jedla v našom archíve úplne zadarmo. Moja mama varí lepšie ako tvoja prichádza s premiérovými epizódami a receptami vždy od pondelka do piatka o 17:55 na JOJke!