Hrbaté mäso
Suroviny:
6 rezňov (bravčové karé)
2 rožky
200 ml mlieka
400g húb
2 vajcia
1 cibuľa
200g zomletej šunky
150g strúhaneho syra
Soľ
Čierne korenie
Majoránka
Olej
Ryža/ Tarhoňa/ Zemiaky
Postup:
Mäso vyklepeme, narežeme po krajoch, nasolíme a necháme odstáť v izbovej teplote. Potom vytvoríme masu tzv. plnku z čerstvých húb- napr. kuriatok, rohlíkov namočených a potom vyžmýkaných v mlieku a kvalitnej šunky. Všetko dochutíme koreninami hlavne čiernym korením, majoránkou a soľou.
Mäso opečeme narýchlo na panvici na slnečnicovom oleji z oboch strán, potom na mäso dáme pripravenú masu, ktorú zakryjeme postrúhaným syrom a dáme na cca 10- 15 min. zapiecť do rúry na 180 st. celzia.
Ak máme chuť a väčší apetít, tak si k tomu môžeme pripraviť prílohu pečené zemiaky s petržlenovou vňaťkou a hlavne veľa sezónneho šalátu.
Ak nám nevadí korenie SATUREJKA, tak pridáme aj toto na dobré trávenie húb do jedla.