Parpadelle s údeným lososom a pórkom
Suroviny:
olivový olej
čerstvé parpadelle – cestoviny, 500 gramov
bobkový list
créme fraiche 500 gramov
údený losos 250 gramov
1 veľký alebo 2 menšie pórky
čierne korenie v mlynčeku
soľ
hoblinky parmazánu na ozdobu
bio citrón
Postup:
Uvaríme cestoviny v slanej vode s kvapkou olivového oleja a bobkovým
listom. Zároveň si v hrnci či veľkej panvici zahrejeme créme fraiche. Až
bude takmer pri bode varu, dáme do neho na polkoliečka nakrájaný pórik, a
na nízky plameň tiahneme až kým nie je pórik takmer mäkký. Pridáme na malé
kúsky nakrájaného údeného lososa, trochu citrónovej kory, a chvíľu
prehrejeme. Dochutíme soľou a čerstvo mletým korením, prípadne kvapkou
citrónovej šťavy podľa chuti. Pridáme uvarené parpadelle a zľahka
premiešame. Servírujeme ozdobené hoblinkami parmazánu.