Krupové rizoto

Suroviny:

500 g krúpov
2 stručiky cesnaku
1 stredne veľká cibuľa
3 zemiaky
Soľ
čierne korenie
Maslo

Postup:

Krúpy riadne umyjeme, na masle speníme cibuľu, zasypeme 2 šálkami krúpov a 4 šálkami vody, miešame až po bod varu. Dochutíme korením a cibuľou a nakrájanými zemiačkami na malé kocky. Po cca 10 minútach varenia by mali byť zemiaky skoro uvarené, vtedy odstavíme a necháme ako sa hovorí dojsť. Na záver pridáme ešte maslo na zjemnenie a posypeme parmezánom.

Pozrite si celý postup prípravy jedla v našom archíve úplne zadarmo. Moja mama varí lepšie ako tvoja prichádza s premiérovými epizódami a receptami vždy od pondelka do piatka o 17:55 na JOJke!