Jahňacie kotletky na balsamiku, červenom víne a tymiáne
Suroviny:
Jahnacie kotletky
Balsamiko
Červené víno suché
Tymian
Sol
Korenie
Hnedý Cukor
Šalotka
Uvarené zemiaky
mlieko
maslo
č.korenie
jarná cibulka
slnečnicový olej
hov. vývar
Postup:
V širokom hrnci rozpálime olej, vložíme 8 kúskov jahňacích kotliet potretých balsamikom a necháme zatiahnuť. Potom hodíme ku nim do hrnca 5 malých šalotiek, zakvapneme trošku ešte balsamikom, trošku hnedého cukru a restujeme pokial nezhnednu. Podlejeme červeným vínom, vložíme halúzku tymianu a dusime pokial sa mäsko neuvarí, poprípade podlejeme hovadzím vývarom. Až bude maso hotové ho vybereme a omáčku rozmixujeme a povaríme, pokial nezhustne.
Zemiakovú kašu urobíme klasicky z vela masla, mlieka a uvarených zemiakov len na konci namelieme do nej trošku viac čierneho alebo aj štvorfarebného korenia a na tanieri dozdobime nasekanou jarnou cibuľkou.