Jahňacie kotletky na balsamiku, červenom víne a tymiáne

Recept od Kačovcov.

Suroviny:

Jahnacie kotletky
Balsamiko
Červené  víno suché
Tymian
Sol
Korenie
Hnedý Cukor
Šalotka
Uvarené zemiaky
mlieko
maslo
č.korenie
jarná cibulka
slnečnicový olej
hov. vývar

Postup:

V širokom hrnci rozpálime olej, vložíme 8 kúskov jahňacích kotliet potretých balsamikom a necháme zatiahnuť. Potom hodíme ku nim do hrnca 5 malých šalotiek, zakvapneme trošku ešte balsamikom, trošku hnedého cukru a restujeme pokial nezhnednu. Podlejeme červeným vínom, vložíme halúzku tymianu a dusime pokial sa mäsko neuvarí, poprípade podlejeme hovadzím vývarom. Až bude maso hotové ho vybereme a omáčku rozmixujeme a povaríme, pokial nezhustne.

Zemiakovú kašu urobíme klasicky z vela masla, mlieka a uvarených zemiakov len na konci namelieme do nej trošku viac čierneho alebo aj štvorfarebného  korenia a na tanieri dozdobime nasekanou jarnou cibuľkou.

Pozrite si celý postup prípravy jedla v našom archíve úplne zadarmo. Moja mama varí lepšie ako tvoja prichádza s premiérovými epizódami a receptami vždy od pondelka do piatka o 17:55 na JOJke!