Plnená paprika v paradajkovej omáčke
15.10.2015 - 19:00
Recept od Akinšinovcov.
Suroviny:
Pol kg. mleté br. mäso
cesnak
čierne korenie
soľ
2 vajcia
ryžu
paradajkovú 100 % šťavu (paradajkový džús v krabici môže byť)
hladká múka
olej
4 čerstvé veľké papriky (rovné, ak je to možné)
Postup:
Uvaríme si ryžu, nie úplne do mäkka, k tomu pridáme najlepšie mix mäsa, hovädzie a bravčové, ktoré dochutíme korením, cesnakom, ten je najlepšie postrúhať ., pridáme vajíčka.. Túto zmes spojíme s ryžou a ešte dľa potreby dosolíme, potom masou plníme zelené papriky, ktoré zalejeme 2 litrami rajčinovej šťavy a pomaly varíme. Môžeme dochutiť cukrom a škoricou.