Živánska v trúbe s konfritovanou cibuľkou
Suroviny:
4 kusy krkovičky
4 zemiaky
4 paradajky
4 papriky
4 cibule
4 strúčiky cesnaku
4 cukety
olej
Postup:
Krkovičku dobre vyklepeme, po krajoch narežeme a nasolíme. Z prudka opečieme na silnom ohni a dáme zapiecť s kúskami slaniny do trúby.
Na panvici si speníme maslo s olejom a na ňom opekáme cibuľu do ktorej pridáme cukor a víno a redukujeme.
Zemiaky nakrájame na chipsy a do karamelova opečieme v slnečnicovom oleji. Na inej panvičke si opečieme rajčiny a papriku dľa možnosti farebnú, ktorú posolíme a podávame spolu k mäsu a zemiakom. Mäso po 10 minútach pečenia vyberieme, slaninu dáme preč a mäso zalejeme na tanieri skaramelizovanou cibuĺou so zemiakovým chipsom a zeleninovým teplým šalátom.