Losos so zelerovým pyré

Recept od Habovcov.

Suroviny:

800 g lososa s kožou
Soľ
Korenie
Olej
Maslo
Zeler
Plesňový syr
bylinky

Postup:

Opečieme lososa z oboch strán, potom ho necháme zapiecť 8 minút v rúre. Samozrejme, že ho posolíme a pokoreníme len zľahka, ale pod kožu dáme bylinky, môže byť aj rozmarín.
Extra si uvaríme zeler, ktorý potom rozmixujeme s maslom, muškátovým orechom a soľou. Môžeme tam pridať aj plesňový syr, ktorý nám pyré zvýrazní.
Lososa podávame s lístkom bazalky a celerovým pyré, ktoré ozdobíme niťami mrkvy.

Pozrite si celý postup prípravy jedla v našom archíve úplne zadarmo. Moja mama varí lepšie ako tvoja prichádza s premiérovými epizódami a receptami vždy od pondelka do piatka o 17:55 na JOJke!

Zdieľaj na facebooku