Strapačky od Habovcov
Suroviny:
Zemiaky
Vajce
Múka, polohrubá aj hrubá
Soľ
Cukor- kryštálový
Bobkový list
Slanina
Cibuľa
Kyslá kapusta
Postup:
Postrúhame si zemiaky na strúhadle , pridáme k nim múku polovcu hrubej a polovicu polohrubej a jedno vajce. Hádžeme ich do vriacej vody, aby sa dobre uvarili.
Na panvici si speníme cibuľu, do ktorej pridáme cukor a necháme ho skaramelizovať. Ak je cukor roztopený a má farbu karamelu pridávame tam umytú a pokrájanú kyslú kapustu, ktorú okoreníme a posolíme dľa chuti kapusty. Dochutíme to čerstvým bobkovým listom, kt. pri servírovaní vyberieme. Ak halušky vyplávali, tak po scedení ich pridávame do kapusty. Extra si na drobno pokrájame domácu slaninu, nie oravskú ani anglickú a bez výpeku ju dáme na vrch strapačiek.