Panenka na omáčke „KAPARI“

Recept od Horváthovcov.

Suroviny:

Bravčová panenka
Soľ
Korenie
Cibuľa
Cesnak
Kapari
Rozmarín
Maslo
Tvrdý syr- gorgonzola/ nemusí byť/
Vývar
zemiaky

Postup:

Mäso vyklepeme, posolíme, pokoreníme a narežeme na medajlóniky. Potom si speníme cibuľku na troche oleja+ masla, pridáme aj cesnak a nakoniec dáme kapari,ktoré prerežeme, aby pustili šťavu. Po chvíľke zalejeme smotanou, postupne a redukujeme, kým neshustne. Predvaríme zemiaky nakrájané na krúžky a necháme dopiecť na olivovom oleji s rozmarínom. Mäso pečieme narýchlo a len zľahka na oleji na každej strane 3 minúty.

Pozrite si celý postup prípravy jedla v našom archíve úplne zadarmo. Moja mama varí lepšie ako tvoja prichádza s premiérovými epizódami a receptami vždy od pondelka do piatka o 17:55 na JOJke!