Fašírky z lososa s hráškovým pyré
Suroviny:
500 g čerstvého lososa
1 cibuľa
čerstvá pažítka
1 strúčik cesnaku
kôra z 1 citrónu
2 vajcia
soľ
čierne mleté korenie
rastlinný olej
pyré:
400g mrazený hrášok
40g maslo
trochu soli
trochu šľahačkovej smotany
štipka cukru
Postup:
Lososa nakrájame na maličké kocky, pridáme k nemu nadrobno nakrájanú cibuľu a pažítku, prelisovaný cesnak, citrónovú kôru a vajíčka. Ochutíme soľou a čiernym mletým korením. Zmes dôkladne premiešame a vytvarujeme z nej fašírky, ktoré na rozohriatom oleji opražíme dozlatista (z každej strany asi 3 minúty).
Mrazený hrášok podlejeme vriacou vodou, pridáme maslo, soľ a dusíme. Počas dusenia ho podlievame vodou. Mäkký dáme do mixéra, prilejeme trocha sladkej smotany a mixujeme na polohustú kašu. Podľa chuti pridáme cukru.