Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
600 g bravčového stehna bez kosti vcelku
1 cibuľa
olivový olej
1 zeler
morská soľ v mlynčeku
čierne korenie v mlynčeku
150 ml suchého bieleho vína
500 ml zeleninového vývaru
50 ml smotany na šľahanie
4 plátky Schwarzwaldskej šunky
100 g gorgonzoly
125 g čerstvého špenátu
1 citrón
Postup:
Zelerové pyré
Cibuľu nasekáme nadrobno a orestujeme v hrnci na troche olivového oleja. Po chvíli pridáme na kocky nakrájaný zeler, ktorý sme predtým očistili a umyli. Ochutíme soľou, čiernym korením apodlejeme suchým bielym vínom , prilejeme teplý zeleninový vývar adusímev tlakovom hrnci domakka.Uvarený zeler rozAmixujeme tyčovým mixérom dohladka. Na záver pridáme smotanu na šľahanie a necháme prejsť varom.
Plnené bravčové stehno
Umyté a osušené bravčové stehno nakrájame na 4 hrubšie plátky. Prikryjeme potravinovou fóliou a naklepeme. Okoreníme, osolíme a každý plátok mäsa naplníme plátkom Schwarzwaldskej šunky, lyžicou gorgonzoly a niekoľkými lístkami čerstvého špenátu. Naplnené plátky mäsa preložíme na polovice a okraje uzatvoríme pomocou špajdlí. Opekáme ich dozlatista na rozpálenej panvici na olivovom oleji z každej strany približne 3 minúty. Potom mäso preložíme do zapekacej misy a prelejeme výpekom. Dopekáme v rozohriatej rúre pri 200 °C asi 10 minút.
Šalát z čerstvého špenátu
Umyté a osušené špenátové lístky ochutíme olivovým olejom, citrónovou šťavou, soľou, čiernym korením a zľahka premiešame.