Wiener Schnitzel s cibuľovým šalátom
Suroviny:
600g mladého teľacieho stehna
hladká múka
vajcia
strúhanka
Soľ
korenie
cibuľa
mrkva
hrášok sterilizovaný
horčica
uvarené zemiaky
Postup:
Mäso si nakrájame na rezne , ktoré medzi dvomi pečiacimi papiermi naklepeme na 1-2 cm hrubé plátky a po krajoch narežeme, aby sa nám mäso nepokrútilo. Mäso osolíme, okreníme. Obalime v múke, vajci a strúhanke. Na prudkom ohni opražíme z oboch strán po 30 sekúnd. V druhej panvici mäso dopečieme do zlatista. Pripravené varené zemiaky si ošúpeme, urobíme z nich tzv. hranolčeky, pridáme varenú cibuľu, varenú mrkvu a umytý sterilizovaný hrášok. Šalátik si dochutíme podľa seba soľou, korenim a horčicou.