Zajac na dijónskej horčici
02.12.2015 - 19:00
Recept od Habovcov.
Suroviny:
Mäso- rozporcovaný zajac
Citrón
Zeler
Mrkva
olivový olej
maslo
Soľ
500 ml Vývaru
Dijónska horčica
Postup:
Mäso sa snažíme marinovať aspoň 24 hodín, v marináde z korenia, bobkového listu, chilly, oleja alebo sladkého vína. Na panvici si opečieme mäso zo všetkých strán a odložíme do rúry pod alobal. Extra si z mrkvy a zeleru plus cesnaku na masle spravíme základ omáčky. Zalejeme zeleninu vývarom a necháme zmäknúť, potom to rozmixujeme a prilejeme smotanu, dostaneme lahodné pyré. Mäso z trúby vyberieme, potrieme horčicou a vrátime do panvice, kde zajaca podlejeme vínom a necháme ho vyredukovať.