Sviečková na smotane s knedľou

Recept od Habovcov.

Suroviny:

Mäso - pravá sviečková
Citrón
Zeler
Mrkva
olivový olej
maslo
Soľ
500 ml Vývaru
Smotana- sladká
knedľa 

Postup:

Mäso si pripravíme ako minútku, v kuse sviečkovú opečieme zo všetkých strán a dáme do rúry na 8 minút. Medzi tým si dáme na maslo a olej zeleninu, koreňovú, zeler, petržlen a mrkvu, najskôr opečieme a potom zalejeme vývarom. Ak zmäkne, tak rozmixujeme a pridáme sladkú smotanu a maslo, dochutíme muškátovým oriekom, korením a soľou.
Podávame s parenou knedľou, ktorú si klasicky pripravíme. 

Pozrite si celý postup prípravy jedla v našom archíve úplne zadarmo. Moja mama varí lepšie ako tvoja prichádza s premiérovými epizódami a receptami vždy od pondelka do piatka o 17:55 na JOJke!