Tokáň z panenky s ryžou

Recept od Štibrányiho a Ďuriša.

Suroviny:

Bravčová panenka
Rajčiny
Papriky
Cesnak
Cibuľa
Pretlak- šťava s rajčín
Ryža
Olej
Korenie
Soľ 

Postup:

Mäso si pokrájame na slížiky, a z prudka opečieme na oleji a dáme bokom. Vo výpeku si opečieme cibuľku, papriku- môže byť farebná, rajčiny a pridáme cesnak. Ak je všetko primerane mäkké spojíme to s mäsom a zalejeme pretlakom a dochutíme soľou, korením a necháme prevrieť. Podávame s ryžou, ktorú si pripravíme klasicky na 1 šálku ryže 1,5 šálky vody. Varíme až do vyparenia vody, potom vypneme a necháme dôjsť na sporáku, prikryté pokrievkou.

Pozrite si celý postup prípravy jedla v našom archíve úplne zadarmo. Moja mama varí lepšie ako tvoja prichádza s premiérovými epizódami a receptami vždy od pondelka do piatka o 17:55 na JOJke!